Az abortusz kérdése alapvetően árnyaltabb, semhogy hirtelen kinyilatkoztatással állást tudjak foglalni pro vagy kontra. Mindenképpen szabályozni kellene, hogy ne szaladhasson be a szöszke (vagy akár ébenfekete) nőcike a plázában shoppingolás közben egy magzatelhalytásra. Teljesen természetesen nem szabad megszüntetni, de igen kemény szabályzást tartanék jónak. Még mindig nem tettem hitet egyik fél mellett sem, bár tény, hogy azzal semmiképpen sem értek egyet, hogy lassan ingyenes legyen bárkinek az abortusz. Ugyanakkor az erős tiltást is soknak tartom. Amit én gondolok, az az, hogy legyen mindenki tisztában, hogy mivel is jár ez. Ha már a civilizációnk kudarcot vallott e tekintetben, legalább tudja meg mindenki, hogy mi is tulajdonképpen ez a művi vetélés.

Első lépésben javaslom a 'Silent scream' című film megtekintését (Linket nem adok, keressetek, és találni fogtok. (Hely)közeli ismerőseim kérhetik, oda tudom adni.). Ez bemutatja az abortuszt és véleményt is mond róla. Nos, a vélemény, az olyan dolog, hogy nem kell kiváncsinak lenni rá, de az amit bemutat, az úgy történik, ahogy az láttatva és elmesélve van. Amennyiben lusták vagytok előkeresni a neten, és letölteni, olvassatok tovább, összefoglalom, szerény tudásom szerint, hogy mi is történik. Itt kicsivel több van leírva, mint amennyit a film megmutat, tehát attól függetlenül olvassátok végig.

Ha időben eldönti a hölgy, hogy ő márpedig még egy darabig (legalább) gyerek nélkül marad, akkor nem olyan nagy felhajtás az egész. A 12 hétnél nem idősebb magzat elhajtása a következő módon történik: Szépen felfekszik a delikvens az asztalra, és ott – még egyszer – széttárja lábait. A doktor ezek után feldug belé egy tágító vasat, majd egy szerkezettel felnyúl a méhbe. Ez egy jó erős porszívóhoz hasonlítható, amivel szétcincálja a magzatot, majd letépi a méhfalról tokkal-vonóval. Felvételeken jól látható, hogy az embrió próbál menekülni, valami hihetetlen életösztön éled fel benne. Nem tudjuk, hogy tudatában van-e annak, hogy most az el sem kezdődött élet véget ér, vagy valami megmagyarázhatatlan ösztön hajtja, de egyértelműen menekül. Úgy tudom, ekkor még nem érez fájdalmat a magzat, de minden esetre a halál tényével tisztában van. Ez után a porszívóval szépen kiszippantódik a véres massza. És most a technokrata megoldást vázoltam. Nem hiába mondogatják, hogy kikapartatja a gyermeket a nőcike. Hát van az úgy, hogy szabályosan kikaparják/kanalazzák a nőből a magzatot – porszívó hiányában.

Ez volt a hivatalos rész. Na de, nincs még itt vége, elvégre az illegális művi vetélés nem csak azt jelenti, hogy nem kórházban hajtja el a picit az illető, hanem azt is, hogy 12 hétnél idősebb magzatról van szó. Ebben az esetben a fenti porszívó/méhturkász módszer is működik, de ilyenkor már megcsontosodik a magzat, így más módszert kell alkalmazni. Egy speciális műszerrel felnyúlnak, és összetörik a magzat csontjait, szépen, 'szálanként', majd egy-egy hirtelen mozdulattal letépi a kezdődő végtagokat (csontok előírásszerűen trancsírozva vannak már), majd kihúzza egyesével őket. A végén a fejet. Az már ilyenkor jó csontos, úgyhogy vagy szét kell roppantani, és majd utána 'felporszívózni', vagy szépen kihúzni, a végén a törzs szintén kaparással, porszívózással eltávolítható. Gondolom mondanom sem kell, hogy ha a 12 hetesnél ifjabb embrió érzékeli a halált, akkor az idősebb (aminek fejlődik az ingerérzete is) min mehet keresztül a halál előtt. Igen látványos, mikor a magzat szája kinyílik a – fentiek fényében – egy néma sikolyra. Ez brutális, de viszonylag gyors módszer. Ennél lassabb, ha a magzatvíz helyére sóoldatot fecskendez a doktor. Ilyenkor a magzat szűk egy óra haláltusa után megfullad. Azonban nem vehető rögtön ki, a halál után nagyjából 5-8 órával meg kell szülni. Ezzel már elmegy a szegény lánynak egy teljes éjszakája is, amikor nem áll fenn a lehetősége, hogy újabb magzatot hozzon össze, amit majd 2 hónap múlva elhajt. Na, eddig volt ez. De ki gondolná, hogy akár az ötödik hónapban is végezhető abortusz? Mondjuk az abortusz szót nehezen fedi le az, hogy császármetszéshez hasonló eljárásban a műtétet végző orvos szépen kiemeli azt a nagyon pici csecsemőt,és mielőtt felsírna a a méhlepénnyel megfojtja, majd mehet a dézsába. Ennél idősebb korban a magzatot már koraszülöttnek kezdik hívni.

Szeretném, ha mindenki elgondolkodna ezen. Mostanság száz gyermekre jut nagyjából ötven abortusz. Az abortusz műtét kockázata a nők meddőn maradásában rejlik. A brutalitásáról fent szó esett. Természetesen sok esetben lehet indokolt az abortusz. Én azonban nem tartom indoknak azt, hogy véletlenül terhes lett a jányka, mert nem vigyáztak a barátjával. Ez nem hiba, nem bűn, de ne is legyen abortusz. Sajnos úgy áll a világ, hogy semmiféle szabályzás nem fog életbe lépni a közel jövőben, sőt folyamatosan emelik az abortusz állami támogatását. Ha a rendszer hülye, az embereknek kell okosnak lenniük.

Szerző: Gidro  2010.03.20. 08:38 komment

Címkék: cikk abortusz

süti beállítások módosítása