Aktuálpolitika. Nem tudják elhallgatni, hát terelgetik. Sokan értesültetek az esti hírekből, hogy Izrael ország megint alakít(ott). Ha véletlenül nem, hát nem. Egy klasszikus kalózakciót vittek véghez (jogilag). Nemzetközi vizeken civil hajót támadtak meg, ez bizony kalózkodás. Lehet, eltanulták a szomáliai kollégáktól. De nem is ez a lényeg. Gyakorlatilag az egész világ elítéli, és ha mást nem is, kivizsgálást követel. Törökország markánsabban lépett fel, és jól tette. De ami a legszebb: Megint hülyének nézi pár beképzelt majom a világot. Most, hogy leírtam, ez antiszemitizmus? Mindegy, lassan nem nagyon érdekel. De az, hogy le akarják nyomni a torkunkon, hogy felháborító provokáció történt, és erre reagáltak, na az már bicskanyitogató. Azt hiszem a zsidó külügyminiszter-helyettes jelentette ki felháborodottan, hogy ez aljas provokáció. Mert RÁLŐTTEK a katonáikra.
1. Minek voltak ott? Mi a francot keresnek azok nemzetközi vizeken, és hogy van merszük SZÖVETSÉGES zászló alatt futó hajókat feltartóztatni, erőszakkal!? Mi zavarja őket, a tankönyvek?
2. RÁLŐTTEK? Keresem azt a hülyét, aki ezt elhiszi. Azok, akik azon a hajón utaztak, nagyon jól tudják, hogy ha rosszkor köhintenek egyet, máris megvan az ürügy arra, hogy az egész társaságot elvigyék, mert... disznóinfluenza, biofegyver, terrorizmus. Miután ezzel tisztában voltak, egy marokfegyverrel lövöldözni kezdtek. Hajjaj!...
Már nyitottam egy cikksorozatot, amiben leírom, amikor kivételesen hülyének (nem kivételesen- hülyének, mert alapjában hülyék vagyunk. Na de ennyire?!) nézik a tisztelt médiafogyasztó társadalmat. Ekkora kacsát még az átlagpolgár sem nyel le. Hát akkor ti, kedves olvasók, akik az átlag fölött álltok úgy intelligenciában, mint történelmi ismeretekben... ti bizonyára nagyon érzitek, hogy ez egy olyan kettőt puffanó provokáció, amilyent nem szégyellnek elétek rakni. És megint szomorú a vége. Bár mi kiköpjük, de a világvezetőség csak lenyeli ezt is, mint már annyi mindent, amit ez a drága ország követett el.
De természetesen Ámerikában már 10 áldozat van a 16 helyett, köztük izraeli katonák. És az Al-Dzsazira szerint volt teljesen indokolatlan a katonai beavatkozás. Biztosan manipulálták az élőben sugárzott felvételeket. Én úgy értesültem, hogy a pártatlanság azt jelenti, hogy az igazságot mondjuk, részrehajlás nélkül, és nem azt, hogy elmondjuk a híreket úgy, hogy mind e két fél véleménye benne van. Olyan szavakkal, mint az 'állítólag' és 'egyes források szerint' csak az ügy elkenésére valók. Vagy én tudom rosszul? Na mindegy, még pár ember 'úgy maradt'.
 

Szerző: Gidro  2010.05.31. 18:27 komment

Címkék: politika izrael idiokrácia

süti beállítások módosítása