Ej emberek, azért mert én azt írom néha, hogy provokálok, az nem mindig igaz. Sok tekintetben markáns véleményem van, ami nem feltétlenül igaz, és valóban, néha eltúlzom, sarkítom a saját álláspontomat, de csak azért, hogy mindenki észrevegye azt, hogy alapvetően mi is a gondom, egyes dolgokkal, illetve biztosan ráérezzetek arra, hogy mit is akartam mondani. De rendben, provokálok egyet. Ez is a saját véleményem, erősen-erősen keményen kifejezve. Kezdjünk bele.

A Holokausztról. Olyan nem volt. Volt egy genocídium, a második világháborúban, soah, amely során több százezer, több millió zsidót végeztek ki, tettek földönfutóvá. Ez nevezzük holokausztnak. De bejegyzett márkaként használni, nagy betűvel írni... Emberek, vegyük már észre, mit csinál itt egy viszonylag kis létszámú lobbicsoport. A saját halottaikon ugrálva vérben forgó szemmel követelnek pénzt, és még több pénzt. Beperelni a bankokat, az államvasutat, mert egy megszállt országban a megszállók erejének engedve úgymond támogatta a népirtást? Nevetséges. Az IBM -től követelni pénzt, mert a gépeivel számolták, hogy hányat öltek meg? Ennyire meghunyászkodónak azért ne nézzenek, könyörgöm. És, ami a legnagyobb bajom: törvénnyel tiltani azt, hogy valaki, hosszas kutatások után, olyan tényekkel, vagy akár véleménnyel álljon elő, amely kisebbíti az áldozatok számát, esetlegesen kétségbe vonja a gázkamrák létét. Ez már szánalmas. Megjegyzem, ha elém vezetnének mondjuk ezer embert, és azt mondanák, hogy öljem meg mindet... Egy dolog, hogy én olyant nem tennék. De, beleképzelve magam egy náci tiszt szerepébe, aki ezt megteszi... Én elgondolkodnék azért. Hm, háborúban állunk... minden nyersanyagra szükségünk van... pénz is nagyon kell. És akkor összeszedünk minden zsidót, egy helyre visszük, ott külön 'tábort' építünk, aminek a lényege, hogy aki odakerül, az meghal... Ej, ez nem jó. Tudjátok mit? Amelyiket nem lehet munkára használni, mert túl fiatal, túl öreg, beteg, azokat szépen vigyétek ki valahova, és lőjétek agyon. Lőszer van elég. Még egyszer mondom: nem tagadom, hogy volt holokauszt, viszont a Holokausztot kétségbe vonom, elsősorban azért, amit ezek az alakok, csinálnak. Nem, ez egy undorító, szánalmas, ugyanakkor dühítő aljasság, az ártatlanul meghurcoltak, meggyilkoltak emlékeinek meggyalázása.

Buziság. Én betegségnek tartom, abból kiindulva, hogy az a professzor, akinek a kérésére kivették a betegségek közül, tovább kutatta, és végül kérte, hogy tegyék vissza. Ugyanakkor ez a hálószoba titka kell maradjon. Én tényleg tolerálom, de amikor, már bocsánat a súlyos hasonlatért, az arcomba jön egy farok, és azt kérik, hogy a tolerancia jegyében legyek szíves azt elfogadni és szeretni, akkor engedtessék meg, hogy visszautasítsam. Mint egy korábbi írásomban szerepelt, azok a homokosok, akik ezt a kirakatba helyezik, magukat a felvonulásokon deviáns köcsögöknek mutatják, majd fegyverként használják azt, hogy ők azok amik, azokat én egyszerűen nem tolerálom. Ne folyunk bele abba, hogy miért nem, nem fér bele az értékrendembe. Ugyanúgy nem férne bele az sem, ha felvonulnának mondjuk a kutyapózt kedvelő heterók, és a felvonulásukon gyakorlatilag bemutatnák, hogy hogyan is kell azt csinálni. Ember, csináljátok, semmi beleszólásom (se kifogásom:P), de ne reklámozzátok, és ne kérjétek, hogy én tapsoljak annak, hogy a nyílt utcán gyakorlatilag közösültök. A szexuális preferencia, amennyiben nem ütközik törvénybe (itt első sorban a pedofilokra gondolok) mindenkinek a magánügye. Hangsúlyozom, magánügye.

Cigányok. Na emberek, színes kultúra, miegymás, de egy igen jelentős részük életmódszerűen űzi a bűnözést, és pimaszul kihasználják a társadalom toleránsságát. Ezt meg kell szüntetni. Ha a pénzjuttatás nem megfelelő módszer, akkor szigorú, és következetes törvénykezéssel, ami nem a cigányok ellen irányul, hanem mindenki ellen, aki az adott bűncselekményt elkövette, de ne legyen enyhítő körülmény az, hogy valaki cigány. A pozitív diszkriminációt kell megszüntetni. És ha már szóba került.

Diszkrimináció. Megértem én az előítéleteket, gondolom, mindenkiben tapasztalaton alapulnak. De ugyanakkor, én teljes lelki nyugalommal le tudok ülni sörözni egy cigánnyal, zsidóval, akárkivel, amíg nem viselkedik úgy, hogy én azzal egyszerűen ne tudjak közösséget vállalni. De az, hogy nem veszek fel valakit, csak mert cigány, illetőleg elengedem a büntetését, csak mert az, na ez hatalmas hiba szerintem.

Rasszizmus. Jézusom, uramisten. Nagyjából ennyi. Tényleg egy kalap alá tudtok venni több millió embert? Mitől lettetek ilyen okosak? Mielőtt bárki is mondana valamit: Én nem. Az, hogy poén szinten megengedek magamnak pár ilyen hangvételű dolgot, az egy dolog, de ez azért van, mert számomra nincs tabu, ha viccről van szó. De komolyan azt hinni, hogy a négerek alsóbbrendűek, meg a cigány kiirtásra érett nemzettség? Eh, nem tudom, ki hogy van vele, de még ha úgy is lenne, hogy száz valóban kártékony cigányra jutna egy normális, én akkor sem tudnám azt mondani, hogy akkor a társadalmi béke megőrzése érdekében ezeket lőjük az éppen aktuális folyóba. Mint fentebb írtam, erőskezű, akár drákói törvénykezést jónak látok ebben az esetben Ott van a rendőrség, egy erőszakszervezet, arra van, hogy az ilyeneket elnyomja. Végezze jól a dolgát, hogy senkinek se érje meg mondjuk embereket kirabolni, mert akkor olyan büntetést kap, hogy a szeme is kiesik.

Nacionalizmus. Alapvetően légy büszke arra, hogy te honnan jöttél, melyik nemzet tagja vagy. De amíg a nacionalizmus elengedhetetlen eleme a gyűlölet, addig hadd ne csináljátok. Igen tudom, nem a gyűlöletre épít, mégis lépten-nyomon ebbe ütközöm nacionalista emberek társaságában, vagy akár az interneten 'nemzeti' honlapokat nézve. El tudjátok képzelni mi lenne, ha minden államnak kemény nacionalista kormánya lenne? Nem világháború, hanem a világon mindenhol háború. Ebből nem kérek. Amíg a mai nacionalisták nem jutnak el addig nemzeti tudatban, ahol mondjuk 2-300 évvel ezelőtt álltak a népek, addig inkább nem, köszönöm. Alternatívaként javasolnám nekik a patriotizmust.

Nemzeti szocializmus. Hát gyerekek, Hitler gazdaságpolitikáját alig ismerik páran a neonácik közül. Nem tudják, hogyan szedte rendbe Németországot társadalmi téren. Ellenben ha megkérdezel egy egységsugarú nácit arról, hogy miért szereti Hitlert a válasz a következő: Mert irtotta a zsidókat. Tényleg, és holokauszt volt? Nem volt. Ennyit róluk. Az igazi nácik az ilyen szemeteket vitték volna először táborozni. És az akkori nácik meg hát... Basszus, minek kellett népeket rangsorolni, és zsidókat irtani?! Úgyis nyakatokba kaptátok volna a háborút ne féljetek, miért kellett ilyen ocsmány dolgokkal magatokra haragítani az egész világot? Ekkora hülye nem lehetett egy párt, mi volt veletek?

Na, volt három dolog, amiért felháborodnak az úgynevezett liberálisok, három dolog amiért a mélynemzetiek, és egy, amiért mindkettő. Köszönöm, ezúttal valóban csak provokáltam, azzal a kitétellel azonban hogy bár a véleményem jóval árnyaltabb, alapvetően nem írtam semmi olyasmit, amivel ne értenék egyet, és finomabban fogalmazva ne lenne sokak számára elfogadhatóbb. Ha itt-ott önellentmondás van, az csak azért, mert provokatívan írtam le, hogy mindenki felháborodjon. Garantáltan... Vagyis nem mindenki.

Téged nem érdekel a politika, meg a társadalmi problémák? Tényleg, le se szarod? És ettől úgy hiszed, hogy fölötte állsz a dolgoknak? Ennyire sekélyes vagy, hogy nem érzed azt sem, hogy ez bizony kihat rád is,és a kis életedet bizony befolyásolja? Ugyan nem, igaz? Jó, akkor ha holnap megtámadják az országot ahol élsz, majd mondd a katonáknak, hogy hagyjanak lemenni a boltba, mert téged ez úgyse érdekel, rendben?

Szóval garantáltan mindenki. Szép napot nektek, szervusztok:).

Szerző: Gidro  2010.03.31. 09:04 komment

Címkék: provokáció

süti beállítások módosítása